8/4/11

Frikisme

Em sembla inaudit que un diari que jo el tenia per seriós, independenment de quina sigui la seva línia editorial, com és el Marca, insulti l'honor d'un club rival, en aquest cas el FC Barcelona, per l'anunci que han fet alguns jugadors culers de la mútua Assistència Sanitària, on es veu a cinc d'ells fent la maneta on dins hi han unes lletres pintades. A Marca creuen que és pel 5-0 que va fer el Barça al Madrid en partit de lliga al Camp Nou aquesta temporada, i per això es valen d'insults perque se senten ofesos.
Primer, el futbol és només un joc, una distracció que mou molts diners a tot el món, però no és comparable a aspectes més seriosos. Crec que el director de Marca ha filat molt prim amb la seva portada perque ells mateixos han fet portades molt més ofensives contra el Barça. Recordo una, ja fa temps, que es referia a la eliminació del Madrid en una Copa d'Europa. Lògicament, des de Barcelona es destacava i es magnificava aquella derrota continental, però sense arribar a l'insult. Marca va 'dedicar' una portadeta als mitjans esportius catalans dient: "No me reiré de los males ajenos". Han perdut el nord aquestos madrilenyos.
Jo creia que amb la sortida del diari del ja ex director Eduardo Inda, un 'terrorista' de les lletres, la cosa canviaria, però veig que el to del Marca és igual. És frikisme pur.
A nosaltres, els de l'altra banda de la meseta, ens ha de donar igual el que facin allà, però no podem permetre que ens insultin, al Barça, a l'Espanyol o a qui sigui.