9/2/11

No s'aclaren

Els debats que ara estan de moda a Barcelona són entre els dos candidats socialistes a l'alcaldia de la Ciutat Comtal, Monserrat Tura i Jordi Hereu. Particularment, aquest tipus de debats no m'agraden perque, es vulgui o no, tots dos defensen el mateix dins d'un mateix partit (?). L'única diferència és que a tots dos els hi agrada el carmelet de dirigir la ciutat.
En el darrer debat, organitzat per El Periódico de Catalunya, no va guanyar cap dels dos. Un defensava un model anticuat (el que hi ha actualment) i l'altra buscava raonaments per millorar Barcelona. No es van aclarir.
Llegeixo la crònica del debat al tema del dia de El periódico del dia 8 de febrer i em crida l'atenció la seguretat ciutadana. Hereu diu que no entén que a Barcelona hagin menys places de mossos i que per aixó va criticar al Govern. A quin Govern? al d'ara? si CiU acaba d'arribar i intenta arreglar les malfetes del tripartit!. I si Hereu volia criticar al Govern d'abans, més raons al meu favor de que no s'aclareixen entre ells. Un altre punt que destaco és un de Monserrat Tura, que reclama un canvi cultural dient que a Centreuropa són més cívics que aquí perque les sancions són més dures. Clara política de enriquiment econòmic. Clar que en altres paisos hi han sancions més dures, però també els sous son bastant més alts que a Catalunya.
Barcelona mereix un respecte i no un joc de debats que no porten a cap lloc. Per què no es fa un debat entre Hereu i Trias? Jo tinc clar qui guanyaria, però ara mateix no interessa fer aquest debat.