4/2/11

El relax de la vela

Interessant i atractiu el reportatge titulat Contradiccions a l'Atlàntic Sud que surt a El Periódico de Catalunya de dijous 3 de febrer, signat per la regatista catalana Anna Corbella. La esportista narra la seva experiència a bord d'un vaixell de la serie Imoca, el GAES, que fa la volta al món dins de la Barcelona World Race. Anna relata que ha vist coses que li han agradat molt, com veure aus extranyes típiques de l'Atlàntic sud, però també diu que ha vist molta brossa flotant en mig de l'oceà, com boies, defenses, caixes i envasos de plàstic.
De tota manera, Anna explica la seva vivència en primera persona i jo, al llegir el reportatge, m'he vist endinsat dins d'una aventura com aquesta de la BWR. M'ha relaxat com si estigués dins del vaixell.
De la part esportiva narra que per fí han superat ja el cap de Bona Esperança, la punta més al sud de l'Àfrica, tot i que veuen com la resta de vaixells que tenen per davant es distancien cada dia una mica més. Ara esperen trobar-se amb icebergs, més fred i condicions meteorològiques una mica més extremes.
De veritat recomano seguir la informació de la regata per conèixer la complexitat d'una regata transoceànica com és la Barcelona World Race. I el millor és que és una regata nostra.
La foto pertany a la revista Navegar.es