21/12/10

Tren d'alta velocitat

Ahir es va estrenar el tram Figueres Vilafant-França d'alta velocitat. És una gran notícia perque, per fí, Catalunya estará connectada amb el país veí per un tren ràpid i segur com és el TAV. De tota manera, queda pendent la connexió entre Barcelona i Figueres, que no se sap encara quan es possarà en pràctica. Tot i aixó és un gran pas endevant per millorar les connexions internacionals i retallar el temps entre París i Barcelona.
El tren sempre ha sigut un mitjà que he estimat prou. El meu avi, pare del meu pare, era ferroviari en la antiga MZT, Madrid-Zaragoza-Alicante, avantpassat de la RENFE, i potser per aquesta raó li tinc més simpatia. Certament el tràfic ferroviari ha millorat molt des de que Barcelona i Sevilla foren designades seus dels Jocs Olímpics i de la Expo Internacional l'any 1992, respectivament, però encara falta feina per fer. La Sagrera, amb un model d'estació futurista i al mateix temps pràctica, és el punt culminant d'una obra que ens facilitará a tots els catalans els viatges sobre dues vies de ferro.
Jo confio en que el futur govern catalanista d'Artur Mas acceleri els terminis i que quan més aviat millor poguem anar de Barcelona a París en menys de 6 hores.