23/12/10

Pacte amb el diable o solució?

L'acord al que han arribat CiU i PSC per facilitar la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat es pot interpretar de moltes maneres. Jo el califico com un pacte amb el diable, doncs 'l'enemic' polític de CiU es pot convertir, amb la ja segura abstenció del PSC en la investidura d'avui, en la solució del futur de Catalunya. De tota manera, no deixa de ser tanmateix una solució definitiva per tirar endevant un nou projecte de govern.
L'acord entre Mas i Nadal inclou que ambdós partits consensuaran, entre altres coses, qualsevol reforma del marc estatutari i constitucional, i la convocatòria d'una cimera per tractar la crisi econòmica. Aquest acord és previst que es signi avui mateix, abans de la votació definitiva al Parlament.
Particularment, crec que era necessari aquest pacte entre ambdós partits per garantir la estabilitat del país. Confio, i molt, en la tasca d'Artur Mas i del seu equip de govern, però tinc la incertessa de veure com respondrà el PSC a qualsevol esmena que faci CiU com partit que governa.
Els dubtes s'aniran esvaïnt els proxims quatre anys.