17/3/11

Tumors i esport

Després de conèixer dimarts que el jugador del FC Barcelona Éric Abidal s'ha d'operar d'urgència per culpa d'un tumor al fetge vaig començar a cavil.lar i a pensar si això pot tenir alguna relació amb la vida d'un esportista. Abidal és l'ultim d'una filera d'esportistes famosos que han patit alguna experiència similar amb tumors, el que dóna que pensar, al menys, sobre el seu orígen.
Abans que el francès, el cas més sonat va ser el de l'ex ciclista nord-americà Lance Armstrong. No només es va recuperar sino que un cop superat el seu càncer va ser capaç de guanyar 7 Tours de França. Altres casos són els del porter de futbol Sergio Aragoneses, el també ex futbolista búlgar Lubo Penev, el porter José Francisco Molina o, ja més recent, el del jugador del Betis Miki Roqué.
No vull pensar que la malaltia té a veure amb complements vitamínics, menjars, etc. però és casualitat que esportistes de primer nivell, que passen mil i una revisions mèdiques al llarg de l'any, pateixin tumors al seu cos. Ahir mateix es va conèixer un altre cas de tumor, el de l'ex futbolista del Manchester United Brian Robson, que pateix un càncer a la gola.
Jo només puc desitjar a tots ells que es recuperin quan abans, perque aquesta batalla es pot guanyar. Són forts, han fet esport tota la vida i coneixen que la meta sempre és la motivació per aconsseguir-la. Estic segur que Abidal jugarà, a partir d'avui mateix, el millor partit de la seva vida, i el guanyarà per golejada. Ànims